Hospice Nieuwegein

In een brief aan het College van B & W geeft de fractie van de VVD Nieuwegein aan dat zij kennis heeft genomen van een initiatief (2004-036) van de CDA en PvdA fracties inzake het verlenen van gemeentegarantie aan een te realiseren Hospice.

De VVD fractie is van mening dat een hospice in onze gemeente een plaats verdient en juicht het particuliere initiatief van de Stichting Hospice Nieuwegein toe.

De VVD fractie is evenwel van mening dat de gekozen weg van de collega’s van de CDA en PvdA niet de juiste is om de volgende redenen; In de Raadsvergadering van oktober 2003 is bij de vaststelling van verordening ex-art. 212 van de Gemeentewet de bevoegdheid van het verlenen van een gemeentegarantie -onder strikte voorwaarden – toe bedeeld aan het College.

De VVD fractie wenst duidelijkheid te scheppen voor de Stichting Hospice Nieuwegein over de rol van de gemeente en de mogelijkheden die de gemeente kan bieden bij de realisering van het Hospice. In een brief ex art 42 R.v.O. vraagt de fractie van de VVD het College om, op korte termijn, samen met de Stichting Hospice Nieuwegein de mogelijkheden van het realiseren van een hospice in de gemeente te onderzoeken en vragen de de Raad over hun bevindingen te informeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk